Groene Helden: Femke, Luuk, Annemay en Loïs

In het Noorden van Drenthe, in de gemeente met de toepasselijke naam Noordenveld vinden we ook veel Groene Helden. In Dutch Agri Food Week heeft een groot aantal ervan recepten bedacht en opgeschreven die in een kinderkookboek komen. De vier besten – uitgezocht door een vakjury - mochten zelfs hun recept koken met hulp van een echte kok en in een verzorgingshuis (de Noorderkroon in Roden) uitserveren.

Femke zorgde voor het voorgerecht (gevulde wrap), Luuk het hoofdgerecht (Luukse spruitjes gegarneerd met kaas en honing, met aardappel en kip), Annemay het bijgerecht (appelkaneelmoes) en Loïs het nagerecht (kiwiananas). De ingrediënten werden gesponsord door Albert Heijn in Roden.

Bewoners, vrijwilligers, leden cliëntenraad en genodigde gasten waren enthousiast en kozen Femke als uiteindelijke winnaar. Femke wist al te vertellen dat ze later kok wil worden. Na een confettidouche en daverend applaus kregen de vier boeken beschikbaar gesteld door boekhandel Daan Nijman in Roden. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Alex Wekema.

Maar daarbij blijft het niet. De organisatoren Noordenveld Beweegt en de Nieuwe Leefstijl zorgen dat alle recepten in een boekje komen dat door de kinderen zelf wordt geïllustreerd en op de scholen die hebben meegedaan wordt uitgereikt in de Gezondheidsweek 2019.

Meer weten...
www.denieuweleefstijl.nl